U organizaciji Samostalnog sindikata hemije i nemetala Srbije, od 13. do 17. juna 2018. godine, održani su 17. Sportski susreti radnika. U sportskim nadmetanjima učestvovali su radnici iz 21 kompanije, od kojih 17 imaju sedište u Srbiji, a 4, Krka Novo Mesto, Lek Ljubljana, Alkaloid Skoplje i Bučim Radoviš, u Sloveniji i BRJ Makedoniji.

Sportska takmičenja održana su u Kladovu, malom gradu Borskog upravnog okruga na desnoj obali Dunava, u kom je sedište HE Đerdap, najvećeg proizvođača električne energije u Srbiji, gradu, koji zbog svog bogatog kulturnog nasleđa, predstavlja značajnu tranzitnu i turističku destinaciju Republike Srbije.

Radnici, muškarci i žene, takmičili su se u više sportskih disciplina, kao što su mali fudbal, odbojka, bič volej (odbojka na pesku), basket, stoni tenis, streljaštvo, kuglanje, šah, ribolov, nadvlačenje konopcem, pikado, plivanje, kao i u pravljenju riblje čorbe.

 

 

Zaposleni u HIP-Azotari Pančevo, njih 13, ovom prilikom takmičili su se samo u malom fudbalu, u kome su se oprobali muškarci, kao i u stonom tenisu, u kome su se oprobali i mušarci i žene. U malom fudbalu, prvo mesto zauzela je ekipa HIP-Azotare Pančevo, u sastavu: Dragan Božić, Marko Vurdelja, Aleksandar Savanović, Nenad Mitrović, Đorđe Božić, Nenad Tanasić, Dejan Veselinović i Zoran Arsić, dok su drugo i treće mesto zauzele ekipe Hemofarma iz Vršca i Tigar Tyresa iz Pirota.

 

 

U stonom tenisu, ženska ekipa u sastavu: Ksenija Novakov, Biljana Vasiljević i Gordana Tršek, osvojila je četvrto mesto, dok je muška ekipa u sastavu: Dragan Božić, Slobodan Stanojević i Dejan Veselinović ispala u četvrtfinalu.

U duhu korektne saradnje sa fabričkim sindikatima, a polazeći od činjenice da rekreativne i sportske aktivnosti doprinose dobrom zdravstvenom stanju zaposlenih i njihovom uspešnom izvršavanju svakodnevnih poslova, uprava HIP-Azotare Pančevo finansijski je podržala učešće zaposlenih u HIP-Azotari Pančevo u ovogodišnjim radničko-sportskim susretima u Kladovu.

Osvrćući se na protekle sportske događaje, koordinator i učesnik sportskih susreta Samostalnog sindikata hemije i nemetala, Dragan Božić, ukazao je na sledeće: « Apelujem da se « HIP-Azotara » vrati svojoj ranijoj tradiciji pomaganja i učestvovanja u organizaciji masovnijih radničko-sportskih susreta, jer je to od koristi za svakog, kako za njene zaposlene tako i za HIP-Azotaru kao kompaniju, odnosno za njen renome. Iz nekih poznatih kompanija, kao što su Hemofarm i Tigar, na primer, pristiglo je mnogo dobro pripremljenih i opremljenih takmičara, što je stvorilo izuzetan utisak o tim kompanijama ».